Pohod prijateljstva 2024

Odgovornost za pohodniški del prireditve Pohod prijateljstva, ki ga organizira OŠ Cirkulane-Zavrč, po tradiciji prevzame naše društvo. Tudi letos je bilo tako. Na šoli so dogodek opisali tako:

To soboto smo kljub slabši vremenski napovedi ponovno obuli pohodne čevlje in se podali med naše čudovite haloške griče na tradicionalnem, že 15. Pohodu prijateljstva.

Sonček in sveže pomladne temperature so nas spremljale na pohodu, ki ga je ob pomoči članov, vodnikov in markacistov PD Cirkulane vodil naš učitelj ter planinski vodnik, Ivo Zupanič.

img 5306
Slikovni utrinek Mini pohoda prijateljstva vrtca. Foto: Valentina Zajec.

Sonček je vztrajal vse dopoldne in poskrbel, da smo našo prireditev lahko izpeljali točno tako, kot smo načrtovali, skoraj še bolje!

Pohodnike je na letošnjem prizorišču Športnega parka v Cirkulanah najprej pričakala otvoritev v družbi ravnateljice, ge. Suzane Petek, ter županje občine Cirkulane, ge. Antonije Žumbar, ki sta prijazno nagovorili obiskovalce na polnem stadionu.

V nadaljevanju so se z atraktivno točko predstavili mladi gimnastičarji naše šole, nastopa smo se že ozirali v nebo, saj je sledil doskok padalcev Aerokluba Ptuj.

Ker se je učencem že močno mudilo na delavnice, ki so kar vabile k udeležbi, smo prireditev nadaljevali na travnatih površinah, nekateri pa so se ustavili še ob lokalni tržnici, kjer so se društva predstavljala s svojimi dobrotami, koristnimi informacijami in drugimi zanimivostmi.

Zelo obiskana je bila tudi naša »infotočka«, saj je bil organiziran srečelov, kjer je prav vsak, ki je prispeval nekaj evrov za srečko, prejel vrečko presenečenja!

Otroci so uživali v aktivnostih društva Arbadakarba, Footgolf kluba Ptuj, Kluba tajskega boksa-Muay-Thai Gym Ptuj, motoričnem poligonu vrtca Cirkulane, v ustvarjalnicah z učiteljicami 1. triade naše šole itd. Za učence 2. in 3. triade je bil organiziran turnir v malem nogometu in odbojki na mivki, kjer so vsi pokazali veliko znanja in borbenosti. Tudi lačen ni bil nihče, saj so člani ŠD Cirkulane poskrbeli za okusno malico.

Hvala našemu ambasadorju letošnje prireditve, g. Stanku Fricu, ki si je vzel čas in opoldne s svojo družino preživel v naši družbi. Hvala vsem in vsakemu posebej, ki ste kakorkoli prispevali, da je tudi 15. Pohod prijateljstva uspel in nam bo ostal v prijetnem spominu!

Kolektiv OŠ Cirkulane-Zavrč

Galerija slik pohoda (foto: Simon Simonič in Valentina Zajec)