Pohodniško-rekreativno druženje mladih planincev

V soboto, 19. marca 2022, se bomo s člani planinskega krožka OŠ Cirkulane-Zavrč, ki deluje v okviru PD Cirkulane, odpravili na planinski izlet na Donačko goro in nato še v športni center RIM v Nadolah.

Donacka 2022 1

Program izleta: Na pot se podamo izpred šole v Cirkulanah. Z avtobusom se bomo zapeljali do Kupčinjega Vrha. Naprej se bomo usmerili proti Rudijevemu domu in nato proti vrhu Donačke gore. Ob povratku na izhodišče bo sledila kratka vožnja do Nadol, kjer bomo obiskali športni park RIM in sprostili še preostalo energijo skozi športno-zabavne aktivnosti.

Oprema: Dopoldanska in popoldanska malica in zadostna količina vode iz nahrbtnika. Ne pozabite na Dnevnik mladi planinec. Otroci naj bodo obuti v ustrezno pohodniško obutev in oblečeni v več slojev oblačil (topel pulover, vetrovka, kapa, rokavice). Priporočamo pohodniške palice. Otroci naj imajo s seboj tudi rezervna oblačila.

Otroci s seboj vzamejo tudi zaščitno masko, ki jo bodo uporabljali med skupnim prevozom in v situacijah, ko ne bo možno zagotavljati zadostne medsebojne razdalje.

Stroški: Stroške prevoza se tokrat poravnajo iz sredstev Šolskega sklada OŠ Cirkulane-Zavrč.

Zbirno mesto, odhod in prihod: Pred šolo v Cirkulanah se zberemo pravočasno. Odhod je ob 7.30 uri, povratek pred šolo bo med 15.00 in 16.00 uro. Na poti proti domu vas bodo otroci poklicali.

Lep planinski pozdrav!

Mentorja planinskega krožka: Ivo Zupanič, Maja Tašner

Pohod in druženje mladih planincev

Tokratno sezono pohodov mladih planincev vključenih v planinski krožek OŠ Cirkulane-Zavrč bomo začeli z rekreativno-športnim pohodom. Dogodek s katerim bomo obeležili mednarodni teden otroka bo v soboto, 2. oktobra 2021.

Cerkev AnaFotografija: Ivo Zupanič, maj 2018

Zbirališče je pred šolo v Cirkulanah ob 9.00. Pohodniki se bomo odpravili na Veliki Vrh k cerkvici sv. Ane. Tu se bomo družili, se preskusili v zabavnih-športnih igrah in drugih spretnostnih veščinah.

Pot ni zahtevna. Otroci se naj obujejo in oblečejo vremenu primerno. Malica in voda naj bosta v nahrbtniku. Prijave zbirajo mentorji mladih planincev.

Po isti poti se vrnemo na parkirišče pred ADK, kamor pridete po njih. Otroci, vas bodo pred sestopom, predvidoma ob 12.00 uri, poklicali, da jih lahko pridete pravočasno poiskat (okoli 12.30 ure).

Veselimo se srečanja z vami!

Mentorji planinskega krožka: Maja, Sergeja, Ivo

Tokrat drugačen pohod mladih planincev

10 Mladinski PD

Pozdravljeni mladi planinci. Ker smo že malo navajeni, no marsikdo med nami tudi naveličan, dela na daljavo, bomo na daljavo naredili še planinski pohod. Seveda bo na daljavo le navodilo in na daljavo se boste morda s kom, ki bo pohod izpeljal sočasno z vami, videli ali slišali. Bo pa to čisto pravi planinski pohod.

Po navadi vse, v sodelovanju z vodstvom PD Cirkulane, organiziramo mentorji, starši pripravijo vse po razpisu… vi pa se bolj ali manj navdušeni udeležite. Tokrat pa bo vse drugače. Vi, ja vi ja, boste tisti, ki boste vse pripravili.

  1. Dogovorite se s starši ali katero drugo polnoletno osebo (ob soglasju s starši) za planinski pohod lažje kategorije.

  2. Določite turo – lokacijo pohoda. To naj bo katera izmed planinskih ali tematskih poti po Halozah. Torej v poštev pride etapa Haloške planinske poti, etapa Bračičeve planinske poti, del Poti modre kavčine, Mustrova pot ali katera izmed utečenih poti po občini Zavrč.

  3. Pripravite vse potrebne podatke za na pot, malico in zadostno količino vode.

  4. Dokumentirajte svoj pohod s fotoaparatom ali tudi opisom in pošljite enemu izmed mentorjev planinskega krožka.

Mentorji planinskega krožka: Maja, Sergeja, Ivo

UŽIVAJTE!

Vabilo na pot med krošnjami

Spoštovani učenci in starši!

V soboto, 12.10.2019, bomo izpeljali jesenski planinski izlet mladih planincev in mladih čebelarjev na Roglo.

Program izleta: Na pot se podamo izpred šole v Cirkulanah. Nadaljevali bomo pot proti RTC Rogla. Sprehodili se bomo po neokrnjeni naravi, se povzpeli na razgledni stolp, si ogledali bližnje mokrišče… glavni namen pa je obisk POT-i MED KROŠNJAMI. Po »sprehodu« bomo mentorji poskrbeli še za kakšno zanimivo aktivnost.

Rogla Krosnje
Vir slike: https://www.potmedkrosnjamipohorje.si/


POT MED KROŠNJAMI leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov, na vrhu Rogle, na nadmorski višini 1517 metrov.

Pot nam bo pokazala, zakaj je pohorska narava edinstvena. Skupaj bomo spoznali drevesa krajevnih gozdov vse od korenin do vrhov krošenj in srečali s številnimi živalmi in rastlinami, ki jih ni nikjer drugje.

1000 metrov dolga pot nas bo popeljala skozi raznolik gozd, v katerem bomo naleteli na mnoga presenečenja in nove reči, ki nas bodo učile o naravnih procesih v gozdu, o tem, kako jih zaščititi in o zanimivih dejstvih, ki nam bodo pomagala razumeti, kaj gozd in njegovi prebivalci potrebujejo za življenje in uspevanje.

Oprema: Pot zahteva dobro pohodno obutev, primerno za prehodne razmere, vremenu primerna pohodniška oblačila, rezervna oblačila. Rokavice, kapa, malica in voda naj bodo v nahrbtniku. Otroci naj vzamejo tudi dnevnik mladi planinec z znamkico za leto 2019, ki jo je poravnalo PD Cirkulane.

Prevoz, stroški, prijava: Organiziran bo prevoz z mini avtobusom. Stroške prevoze poravna PD Cirkulane. Vstopnico si otroci plačajo sami. Izkoristiti nameravamo skupinski popust tako, da naj imajo otroci s seboj 7€ za vstopnico. Prijave – odrezek tega dopisa zbiramo mentorji do srede, 9.10.2019 oz. do zasedbe prostih mest.

Zbirno mesto: Dobimo se pred šolo v Cirkulanah ob 7.00 uri, povratek pred šolo bo okvirno ob 16.00 uri. Starše prosimo za varen in pravočasen prihod otrok na zbirno mesto in prevoz domov po povratku pred šolo. V primeru slabega vremena bo pohod prestavljen, o čemer boste pravočasno obveščeni.

Lep pozdrav!

Dvodnevni tabor mladih planincev

V petek, 17.5.2019, se člani planinskega krožka podajamo na dvodnevni planinski tabor na Boč. Odhod avtobusa izpred šole v Cirkulanah je ob 7.30. Drugi dan, v soboto, 18.5.2019, se bomo vrnili v popoldanskih urah.

Program: Avtobus nas bo odložil v Zgornjih Poljčanah, kjer bomo začeli pohod. Po planinski poti čez Babo, bomo prispeli do planinskega doma čez dobro uro.

Boč Tabor

Odložili bomo odvečno opremo, se spočili in se podali na vrh Boča – štajerskega Triglava, kot mu nekateri radi rečejo. Med potjo na vrh, bomo obiskali še jamo Balunjačo, prešli zahtevnejši del poti varovan z jeklenicami in si ogledali ferato. Po osvojitvi vrha, se bomo povzpeli na razgledni stolp, žigosali…, pomalicali in se po drugi poti vrnili v planinsko postojanko.
Čas do večerje bomo zapolnili s športno rekreativnimi dejavnostmi in osnovami samovarovanja v gorah. Preizkusili se bomo v vrvni tehniki, se naučili pravilne rabe varovalne opreme planinca in na vrvni ograji preizkusili delovanje enodelnega varnostnega pasu, samovarovalnega kompleta in funkcijo drsnih vozlov.

Po večerji bo sledila večerna animacija in nočni pohod s svetilkami.

Drugi dan si bomo po poznem zajtrku ogledali cerkvico sv. Miklavža, požiralnik, spoznali nekaj tam rastočih rastlin, se odpravili, do razgledne točke na Dreveniku…, nato pa se počasi spustili v dolino po gozdni učni poti.

Na poti proti domu se bomo ustavili v prijetni restavraciji in si privoščili pico ter podobne dobrote iz njihove kuhinje. Ta strošek poravnajo otroci sami, zato naj imajo s seboj manjšo vsoto denarja, za katerega skrbijo sami.

Obvezna oprema: Nahrbtnik opremljen vremenu primernimi rezervnimi oblačili, visoki pohodniški čevlji in vsaj še dva para rezervnih nogavic, nepremočljiva vetrovka, kapa oz. pokrivalo in zaščitna čelada (lahko kolesarska). Malica za prvi dan, zadostna količina vode, baterijska svetilka. Pribor za osebno higieno, brisača in zaščitna krema za kožo, sobni copati. Med dokumenti naj bosta tudi zdravstvena izkaznica in potrjen dnevnik Mladi planinec. Priporočljiva oprema: pohodniške palice in toplejša kapa ter rokavice (v primeru slabše vremenske napovedi).

Stroški: Prevoz poravna PD Cirkulane. Strošek večerje v petek, prenočevanja s posteljnino, zajtrk v soboto, poravnate starši in znašajo 20€, kar bo prišteto na redni mesečni položnici s strani šole. Zadnji rok za prijavo (izpolnjen odrezek oddan mentorju) je ponedeljek, 13.5.2019. Vse dodatne informacije za tabor lahko dobite pri mentorjih ali vodniku pohoda Ivo Zupaniču osebno ali preko e-pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Tabor bo izpeljan v vsakem vremenu. V primeru slabega vremena se do doma pripeljemo, program pa prilagodimo trenutnim vremenskim razmeram primerno. Za mlade planince bomo skrbeli vodnika PZS, mentorici mladih planincev in izkušeni planinci PD Cirkulane.

Lep planinski pozdrav!