Dvodnevni tabor mladih planincev PD Cirkulane 2018

10 Mladinski PDV petek, 18.5.2018, se bomo člani planinskega krožka podali na dvodnevno planinsko dogodivščino na Naravske ledine. Odhod izpred šole v Cirkulanah bo ob 7.00 uri. Drugi dan, 19.5.2018, se vrnemo v popoldanskih urah.
Urnik tabora: Odpeljali se bomo v smeri Koroške v Slovenj Gradec, Kotlje in od tod do Naravskih ledin.
Ob prispetju do planinske koče na Naravskih ledinah, bomo odložili odvečno opremo in se podali raziskovat čudovito neokrnjeno okolico in znamenitosti, ki jih ponuja dežela Kralja Matjaža.
NaravskeČe bodo vremenske napovedi ugodne se bomo podali na planinski pohod na enega izmed okoliških vrhov, po lažji planinski poti, primerni otrokom. V primeru nestanovitnih vremenskih razmer pa bomo čas izkoristili v neposredni okolici planinske koče in uživali v rekreativnih dejavnostih, spoznavali naravne značilnosti, se posvetili orientacijskim veščinam… skratka, ne bo nam dolgčas. Tabor bomo izpeljali v vsakem vremenu.
Po večerji bomo organizirali večerno animacijo z družabno-socialnimi igrami in nočni sprehod.
Drugi dan se bomo po zajtrku posvetili še posebnim planinskim veščinam (varnost v gorah, vrvna tehnika, planinski vozli, …). Sledila bo vožnja proti domu.
Na poti proti domu se bomo ustavili v restavraciji in si privoščili topli obrok (pico).
Obvezna oprema: Nahrbtnik opremljen z vremenu primernimi rezervnimi oblačili, visoki pohodniški čevlji in vsaj še dva para rezervnih nogavic, nepremočljiva vetrovka, kapa oz. pokrivalo, malica za prvi dan, zadostna količina vode, baterijska svetilka. Pribor za osebno higieno, brisača in zaščitna krema za kožo, sobni copati. Med dokumenti naj bosta tudi zdravstvena izkaznica in potrjen dnevnik Mladi planinec. Priporočljiva oprema: pohodniške palice in toplejša kapa ter rokavice (v primeru slabše vremenske napovedi).
Stroški: Prevoz poravna PD Cirkulane. Strošek večerje v petek, prenočevanja s posteljnino, zajtrk v soboto poravnate starši in znašajo 20€, kar bo prišteto na redni mesečni položnici s strani šole. Zadnji rok za prijavo (izpolnjen odrezek) je ponedeljek, 14.5.2018. Vse dodatne informacije za tabor lahko dobite pri mentorjih ali vodniku pohoda Ivo Zupaniču osebno.
Lep planinski pozdrav!