Nočni pohod

Vabimo vas na nočni pohod PD Cirkulane. Tokrat se bomo podali v neznano.

Urnik: Zberemo se v soboto, 14. decembra 2019, od 16. uri pri šoli v Cirkulanah in od tu nadaljujemo z osebnimi avtomobili v znan kraj izven naše občine - približno 30 minut vožnje do izhodišča. 

Trasa: Trasa je že določena in vodi do znanega kulturnega spomenika.

Zahtevnost: Pot ni zahtevna, primerna je za vse generacije. Predvidoma bodo razmere zimske z nizkimi temperaturami.

Oprema: Poleg toplih oblačil, nepremočljive visoke obutve priporočamo palice, rokavice, kapo... Kljub temu, da nam bo pomagala polna luna je obvezna baterijska svetilka ter odsevnik (kresnička).

Pohod vodi Marjetka Mlakar, ob pomoči vodnikov in markacistov PZS PD Cirkulane. Zaželene prijave pri vodnikih na 031 278160 (Marjetka) ali 041 554 658 (Vili) kjer dobite tudi vse ostale informacije.

Lepo vabljeni. Več nas bo, lepše nam bo!

V primeru neugodnih vremenskih razmer se pohod prestavi za teden dni. V takšnem primeru bomo prijavljene pravočasno obvestili in obvestilo objavili na tej spletni strani.

Pohod Boč - Donačka gora je odpovedan

Pohod iz Boča na Donačko, planiran za, 30.11.2019, je iz objektivnih razlogov odpovedan. Izpeljan bo v drugem terminu oziroma sezoni.

Prosimo, da spremljate objave na naši spletni strani.

Lep pozdravljeni!

Martinov pohod 2019

Tudi letos se bliža Martinovo, ki nekako zaključuje jesensko delo in je pri nas splošno priljubljen praznik, še posebno zato, ker se okrog tega dne mošt spremeni v vino, to pa je dober razlog za veselje in praznovanje.


Vabimo Vas, da se nam pridružite na Martinovem pohodu v soboto, 9. novembra 2019 ob 9:00 uri izpred mesarije Kokol v Dolanah.


Na letošnjemu pohodu se nam bodo pridružili čebelarji, tako da bo ta pohod, pohod planincev in čebelarjev. Skupaj nam bo še lepše. Dobrodošli tudi člani drugih društev in ostali zainteresirani.

Martinovo 2019


Pot nas bo vodila po neoznačeni poti proti Hrastovcu, nato se priključi na del Bračičeve planinske poti po lepi označeni poti na Vrbajnščak nato do cerkve svete Ane in nazaj do izhodišča. Med potjo bo priskrbljeno za kakšno kapljico iz nahrbtnika, po možnosti se ustavimo tudi v kakšni kleti da poskusimo mlado vino.


Pohod bomo zaključili predvidoma ob 15:00 na izhodišču kjer bo priskrbljeno za dobro hrano in pijačo.


Pot je lahka, primerna za vse generacije. Opremite se vremenu primerno, obujte primerno pohodniško obutev, priporočamo pohodniške palice. Pohod vodi vodnik PZS Vili Jurgec s sovodniki in člani čebelarskega društva Cirkulane.


Zaradi lažje organizacije prosim potrdite svojo udeležbo na 041554657 Vili Jurgec in Milan Kolednik na mobilni telefon 031 476 951 do četrtka, 7.11.2019. Na teh številkah dobite tudi vse ostale informacije.


Veselimo se srečanja z vami!


Planinsko društvo Cirkulane in Društvo čebelarjev Cirkulane.

Nanos in Slovensko primorje, 28.9. in 29.9.2019

Skladno s planom pohodov organiziramo in vas lepo vabimo na dvodnevni pohod na Nanos in Slovensko primorje.

Primorje
Vir slike: https://www.prima-sailing.com/sl/destinacije/slovensko-primorje.html


Zaradi organizacije, zainteresirane prosimo, da se čim prej prijavite. Prijave lahko zbiramo samo do zasedenosti razpoložljivih mest.

Število razpoložljivih mest je omejeno, zato ne odlašajte. Prosimo, da za prijavo pokličite Vilija Jurgeca na številko 041 554 657, ki vam bo posredoval tudi vse potrebne informacije.

UP PD Cirkulane

Pohod na Gorjance

Vabimo vas na pohod na Gorjance, ki bo v soboto, 24. avgusta 2019.

Urnik pohoda: Udeleženci pohoda se zberemo v Cirkulanah pri šoli ob 5:00 uri, od koder nas bo odpeljal avtobus v smeri Celje, Ljubljana, Novo Mesto. Iz Novega Mesta se zapeljemo do parkirišča v vasi Gabrje, od koder nadaljujemo proti Gorjancem.

Smer pohoda: Planinska pot nas bo vodila čez razgleden travnik s katerega se nam ob lepi vidljivosti odpre razgled proti Kamniškim in Savinskim Alpam. Pot nas nato pelje do mosta čez manjši potoček. Sledi še nekaj korakov hoje, ki nas pripeljejo do studenca Gospodična. Od tu nadaljujemo po poti, ki nas pripelje mimo planinskega doma in nato proti Trdinovemu vrhu.

TrdinovVrh
Trdinov vrh. Vir slike: http://www.ribnica.eu/

Zahtevnost: Lahka označena pot. Čas hoje do vrha približno 2 uri in nekaj manj kot 2 uri nazaj do izhodišča. Pohod je primeren za vse generacije.

Oprema: Planinski čevlji, oblačila primerna vremenskih razmeram, pohodne palice, hrana in pijača iz nahrbtnika – možnost toplega obroka v koči iz dnevne ponudbe.

Prevoz: Predvidena cena prevoza je 17 €, odvisno od števila prijavljenih se stroški lahko zmanjšajo oziroma povečajo.

Prijave: na GSM 041-554-657 do torka, 20.8.2019, oziroma do zasedenosti razpoložljivih prostih mest.

Izlet bo vodil Vili Jurgec s pomočniki.

Želimo vam veliko lepih in prijetnih trenutkov na pohodu!

Vabi UO PD Cirkulane