Sestanek članov PD Cirkulane

Sestanek članov PD Cirkulane bo v petek, 29.3.2024, ob 18:00 uri v prostorih društva.

Zaradi pomembnosti vas prosimo za udeležbo v čim večjem številu. Dnevni red bo podan pred sestankom, glavna tema sestanka priprave na skupščino PZS.

Prosimo za udeležbo.

Upravni odbor PD Cirkulane

Pohod po Golteh

Spoštovani! Vabimo vas na pohod po Golteh.

Mozirska

KDAJ: V soboto, 16. marca 2024.

ODHOD: Iz Cirkulan odhod izpred OŠ Cirkulane ob 6:00 uri.

PROGRAM: Na Golteh se bomo podali do Mozirske koče in nato na Boskovec, ki je s 1587 m najvišji vrh planote Golte. Ogledali si bomo tudi Alpski vrt.

OPREMA: Dobra planinska obutev, primerna pohodniška oblačila, rezervna oblačila, kapa in rokavice (pričakovane temperature so malo nižje kot v našem okolju), priporočamo pohodniške palice. V nahrbtniku naj bo pijača in malica (možnost nakupa v Mozirski koči).

ZAHTEVNOST: Lahka označena pot, primerna za vse generacije.

STROŠEK: Strošek skupnega prevoza bo predvidoma 16 do 20 € na osebo, ki se pri večjem številu prijavljenih zmanjša. Zaradi organizacije prevoza vas še posebej naprošamo za pravočasno prijavo.

NE POZABITE: Zaradi organizacije prevoza obvezno potrdite svojo udeležbo najkasneje do srede, 13. marca 2024, oziroma do zasedenosti mest na 041 554 657.

Pohod bo vodil vodnik Vili Jurgec s sovodniki.

Želimo vam veliko lepih in prijetnih trenutkov na pohodu!

Vabi UO PD Cirkulane

Zimski pohod na Veliko planino – Gradišče 1666 m.n.v.

Planinsko društvo Cirkulane organizira v soboto, 3. februarja 2024, zimski pohod v idilo Velike planine. Izlet je primeren za vse, prilagojen za vse generacije, ki imajo radi zimo in vsaj nekaj kondicije.

Velika planina je planšarsko naselje s pastirskimi kočami v Kamniško – Savinjskih Alpah v katero spada Velika, Mala in Gojška planina. Je največja visokogorska pašna planina na Slovenskem. Je zelo idilična poleti in v zimskih mesecih, ko jo prekriva bela snežna odeja tako, da jo z veseljem obiščemo v vseh letnih časih.

Urnik: udeleženci pohoda se zberemo v Cirkulanah pri OŠ ob 6:00 uri, od koder se bomo z kombiji odpeljali v smeri Celja, Mozirja, Luč in do prelaza Volovjek (Kranjski Rak).

velika planina

Vir slike: spletna stran http://www.vandraj.si

Smer pohoda: Iz parkirišča po nekaj minutah lahkotne hoje po dolini Dol do prve pastirske koče. Še pol ure lažjega vzpona po gozdni poti ali okrog po cesti do planine Konjščica, kjer se nahaja Domžalski in Črnuški dom. Od tam bomo naredili krožno pot ob pastirskih kočah. Po uživanju in občudovanju lepot Velike planine bo sledil odhod nazaj do parkirišča. Prihod nazaj v Cirkulane predvidoma od 17:00 do 18:00 uri.

Oprema: planinski čevlji, oblačila, primerna vremenskih razmeram, pohodne palice, hrana in pijača iz nahrbtnika – možnost toplega obroka v koči iz dnevne ponudbe.

Prevoz: predvidena cena prevoza odvisno od števila pohodnikov.

Rok prijave in informacije najkasneje do srede, 31.januarja 2024, na telefon 041 554 657 Vili ali Marjetka Mlakar na 031 278 160.

Vodenje: Vili Jurgec s pomočniki.

Želimo vam veliko lepih in prijetnih trenutkov na pohodu!

Vabi UO PD Cirkulane

Novoletni pohod na Donačko goro 2024 - odpoved

Zaradi slabe vremenske napovedi in podrtega drevja na poti pohod na Donačko goro, planiran za soboto, 6.1.2024, odpovedujemo.

Hvala za razumevanje.

 

Voščilo 2024

Voscilo 24