Pohod po slovenski obali


V soboto, 16.9.202 in nedeljo, 17.9.2023, organiziramo dvodnevni pohod po slovenski obali.

Urnik pohoda: Udeleženci pohoda se zberemo ob 4:00 uri zjutraj, pri osnovni šoli Cirkulane.

Predvidena smer pohoda: Ankaran (zaključni del transverzale). Avtobus nas bo pustil v Ankaranu oziroma na začetku trase pohoda, ki še ni natančno določena.

Panoramski pogled na Ankaran. Vir

Panoramski pogled na Ankaran. Vr slike: https://www.slovenia.info/sl/destinacije/regije/mediteranska-kraska-slovenija/ankaran

Oprema: Nahrbtnik z rezervnimi, vremenu primernimi, oblačili, visoki pohodniški čevlji in vsaj še dva para rezervnih nogavic, kopalke, vetrovka, zadostna količina vode, kakšen sendvič - za dva obroka bo poskrbljeno iz strani organizatorja. Priporočamo tudi pohodniške palice, sončna očala, pokrivalo.

Prijave: Prijave sprejemamo na telefonski številki 041 554 657 (vodniški odsek) najkasneje do ponedeljka, 11.9.202, oziroma do zasedenosti sedežev. Predvidena cena dvodnevnega pohoda je 80 evrov pri polni predvideni zasedenosti. Za vse ostale informacije pokličite na zgoraj navedeno številko.

Pohod bo vodil UO PD Cirkulane in vodniki PZS v PD Cirkulane.

Vabi UO PD Cirkulane

Odpoved pohoda na Triglav

Zaradi nestanovitnih vremenskih razmer, odpovedujemo dvodnevni pohod na Triglav, planiran za 29. in 30.7.2023. O novem terminu vas pravočasno obvestimo.

Pohod na Kamniško sedlo

V soboto, 8.7.2023, organiziramo pohod na Kamniško sedlo.

Po planu PD Cirkulane je bil pohod na Kamniško sedlo predviden že nekaj prej, vendar zaradi vremenskih razmer ni bil izveden, zato smo se odločili da ga izvedemo tokrat. Upamo, da bodo vremenske razmere ugodne. Pot nas bo vodila mimo nove koče na Okrešlju in naprej do Kamniškega sedla. Zmerne hoje v obe smeri bo 4-5 ur.

img 5414

Zberemo se pri osnovni šoli v Cirkulanah ob 5:30 uri, pot nas vodi preko Ptuja, Celja v Logarsko dolino. Sam pohod s startom pri slapu Rinka v Logarski dolini, ni zahteven, vendar previdnost nikoli ni odveč. Pot vseeno zahteva nekaj kondicije, visoke planinske čevlje in opremo ter obleko primerno vremenskim razmeram.

Prosim da se prijavite čim prej zaradi organizacije prevoza. Pohod vodi Vili Jurgec vodnik PZS s pomočniki. Za prijave in vse dodatne informacije pokličite najkasneje do, 4.7.2023, GSM 041 554 657.

Lepo vabljeni!

Želimo vam veliko užitkov in lepih razgledov na pohodu.
VO PD Cirkulane.

Dvodnevni pohod na Triglav 2023

Po programu pohodov organiziramo vzpon na Triglav. Želja osvojitve vrha Triglava je vedno prisotna pri posameznikih naše društva, kakor tudi pri nečlanih, zato jim tudi letos to omogočamo. PD Cirkulane organizira dvodnevni pohod na Triglav. Letošnji pohod na Triglav planiramo tako, kot imamo zapisano v našem programu pohodov, 29.7.2023 in 30.7.2023.

Program pohoda: udeleženci pohoda se zberemo ob 3.00 uri zjutraj pred šolo v Cirkulanah, od koder se odpeljemo s kombiji, smer Krajnska gora do doline Krme. Sama pot do Kredarice ni tehnično zahtevna je pa potrebno nekaj kondicije. Za vzpon do Kredarice je potrebno približno 5-6 ur zmerne hoje nato pa še do vrha Triglava kakšno uro in pol. V primeru izražene želje posameznika, nas lahko ta počaka na Kredarici. Vračamo se po isti poti nazaj do planinskega doma na Kredarici kjer prespimo. Naslednje jutro nadaljujemo pot v dolino in proti domu.

Triglav Aljazev Stolp

Oprema: planinski čevlji, čelada, pas-samovarovalni komplet, rokavice, oblačila primerna vremenskih razmeram ter rezervna oblačila, pohodne palice (priporočljive), obvezna zaščita proti soncu in dežju. Hrana in pijača iz nahrbtnika – možnost toplega obroka v koči iz dnevne ponudbe.

Prevoz: predvidena cena prevoza je 20-25€, glede na število prijavljenih se stroški zmanjšajo oz. povečajo.

Prenočišče: cena za člane PZS, (skupna ležišča z rjuhami za enkratno rabo 28€). Prenočišče je potrebno plačati pri prijavi. Rezervacije se izvedejo preko spleta - potrebno je garantirati z bančno kartico. Predvideni strošek prevoza in prenočišča je 53€ po osebi.

Prijave: se zbirajo pri vodniku PZS, Viliju Jurgecu, TAKOJ, oziroma do zasedenosti mest - število je omejeno, prijave najkasneje do ponedeljka 24.7.20223. Za prijave in vse ostale informacije pokličite na GSM 041-554-657.

Pohod bodo vodili vodniki PZS, ki so vodniki v PD Cirkulane, s pomočniki.

Želimo vam veliko lepih in prijetnih trenutkov na pohodu!
Vabi UO PD Cirkulane

Pohod prijateljstva 2023

Spet se bliža dogodek, ki ga že vsi nestrpno pričakujemo - POHOD PRIJATELJSTVA. Pohod prijateljstva bo v soboto, 27. maja 2023. Pohodniški del prireditve po tradiciji prevzame naše društvo. Na prireditvi bomo imeli tudi svojo predstavitveno stojnico. S tem bomo obeležili bližajoči praznik občine Cirkulane.

Prireditev, je veliko več kot pohod. Je druženje generacij, srečanje prijateljev, otrok, vseh občanov, društev, vseh deležnikov iz občin Cirkulane in Zavrč, pa tudi širše. Poleg pohoda Borl-Zavrč nas od 11:00 ure naprej na stadionu ŠD Zavrč čaka veliko zabavnega dogajanja, ustvarjalnih delavnic, športnih aktivnosti, tržnic, srečelov… in še marsikaj.

Pohod se bo začel ob 9:15 uri. Prosimo vas, da na prireditev pridete primerno opremljeni in oblečeni. Prav je, da svojo pripadnost društvu izkažete z oblečeno majico Planinskega društva Cirkulane.

Lepo vabljeni vsi člani PD Cirkulane