Pohod mladih planincev na Lovrenška jezera

V soboto, 6.10.2018, se bomo odpravili na planinski izlet na Lovrenška jezera.
Lovrenška jezera se nahajajo na visokem barju sredi Pohorja med Roglo in Ribniškim Pohorjem. Manjša jezerca, ki dobivajo vodo le s padavinami obdaja rušje. Jezerca si lahko ogledamo po z lesom tlakovani stezici, ki nam omogoča, da hodimo po suhem in ne po močvirju. Hoja po močvirju pa je prepovedana. Na začetku barja pa je razgledni stolp, ki nam omogoča pogled po Lovrenških jezerih.
Program izleta: Na pot se podamo izpred šole v Cirkulanah. Zapeljali se bomo v Slovenske Konjice in tam naprej proti Zrečam, do smučišča Rogla in do koče na Pesku.
Od koče se bomo po cesti rahlo spustili in tej poti sledili do rahlega desnega ovinka, kjer se bomo usmerili na peš pot. Kolovoz nas hitro pripelje do umetnega jezera pod smučiščem Rogla. Le nekaj deset metrov od jezera naletimo na manjši mostiček čez potoček. Prečili bomo ta mostiček in sledili smerokazu za Lovrenška jezera. Pot naprej se vzpenja po kolovozu približno 20 minut do razpotja, kjer se nam z leve strani priključi pot od hotela Planja.
Usmerili se bomo desno na slabšo cesto po kateri je v zimskem času speljana tekaška proga. Tej poti ki teče skoraj vodoravno bomo sledili naprej. Slabša cesta nato preči potoček in kmalu za tem preide na široko stezico. Stezica se začne rahlo vzpenjati čez nekoliko redkejši smrekov gozd in nas pripelje do razglednega stolpa pri Lovrenških jezerih. Za ogled jezerc pa moramo pot nadaljevati po tlakovani stezici še približno pet minut.
Malica in voda iz nahrbtnika, ne pozabite na Dnevnik mladi planinec. Otroci naj bodo obuti v nepremočljivo pohodniško obutev in oblečeni za hladnejše razmere (topel pulover, vetrovka, kapa, rokavice).
Stroške prevoze poravna PD Cirkulane. Prijave oddate mentorju, najkasneje do četrtka, 4.10.2017.
Zbirno mesto in odhod: pred šolo v Cirkulanah se zberemo pravočasno. Odhod je ob 7.00 uri, povratek pred šolo bo okvirno ob 15.00 uri.
Starše prosimo za varen in pravočasen prihod otrok na zbirno mesto in prevoz domov po povratku pred šolo. V primeru odpovedi pohoda boste pravočasno obveščeni.
Lep planinski pozdrav!
Mentorji planinskega krožka: Ivo Zupanič, Sergeja Perkovič, Maja Tašner