Pohod MO na Ravno goro

Spoštovani učenci in starši!

V soboto, 7.4.2018, bomo izpeljali prvi planinski izlet v letošnji sezoni na Ravno goro v sosednji Hrvaški.

10 Mladinski PDProgram izleta: Na pot se podamo izpred šole v Cirkulanah. Državno mejo bomo prečkali na Cvetlinu, torej je nujno imeti s seboj osebni dokument. Po krajši vožnje bomo pričeli pohod na parkirišču pod Ravno goro. Krožna pot nas bo vodila skozi naselje nato po markirani poti do cerkvice Treh Kraljev, vrha Ravne gore in nato do Filičevega doma. Povratek bo mimo Pustega duha do Križa in nato do izhodišča.

Oprema: Pot zahteva dobro pohodno obutev, primerno za prehodne razmere, vremenu primerna pohodniška oblačila, rezervna oblačila, rokavice in kapa naj bosta tudi v nahrbtniku. Poleg tega zelo priporočamo pohodniške palice. Malica in voda naj bosta iz nahrbtnika. Planinski dom obratuje le občasno zato ne moremo zagotoviti, da se bo možno okrepčati tudi v njem domu (plačilno sredstvo HRK). S seboj naj otroci vzamejo tudi dnevnik mladi planinec z znamkico za leto 2018, ki jo je poravnalo PD Cirkulane.

Ravna Gora 2018

Vir slike: http://www.takeadventure.com/ravna-gora/

Prevoz: Organiziran bo prevoz z avtobusom, stroške prevoze poravna PD Cirkulane. Prijave zbiramo mentorji do srede, 4.4.2018 oz. do zasedbe prostih mest.
Zbirno mesto: pred šolo v Cirkulanah se zberemo ob 8.00, povratek pred šolo bo okvirno po 14.00 uri. Starše prosimo za varen in pravočasen prihod otrok na zborno mesto in prevoz domov po povratku pred šolo. V primeru slabega vremena bo pohod prestavljen, o čemer boste pravočasno obveščeni.

Lep planinski pozdrav!

Mentorji planinskega krožka:
Maja Tašner, Sergeja Perkovič, Ivo Zupanič