Pohod mladinskega odseka na Ivanščico (1060 m)

Spoštovani učenci in starši!

V soboto, 21.5.2016, bomo izpeljali planinski izlet na Ivanščico, ki smo ga načrtovali že v jesenskem času preteklega leta.

Ivanscica

Program izleta: Na pot se podamo izpred šole v Cirkulanah. Državno mejo bomo prečkali na Cvetlinu, torej je nujno imeti s seboj osebni dokument. Po kakšni uri vožnje bomo pričeli pohod pri vodnem zbiralniku. Pot nas bo vodila po Mrzljaku, po tematski poti do vrha Ivanščice kjer je planinska postojanka, razgledni stolp, razgledno mesto… Povratek bo po isti poti.
Na poti proti domu se bomo še ustavili in si ogledali lesene skulpture in Friščičev mlin ob potoku v Prigorcu.

Oprema: Pot zahteva dobro pohodno obutev, primerno za prehodne razmere, vremenu primerna pohodniška oblačila, rezervna oblačila, rokavice, kapa poleg tega zelo priporočamo pohodniške palice. Malica in voda naj bosta v nahrbtniku, okrepčati pa se je možno tudi v planinskem domu (plačilno sredstvo HRK). S seboj naj otroci vzamejo tudi dnevnik mladi planinec z znamkico za leto 2016, ki jo je poravnalo PD Cirkulane. Včlanjeni mladi planinci, ki še niso dvignili dnevnika in znamkice za leto 2016 ga bodo prejeli na dan pohoda.

Prevoz: Organiziran bo prevoz z avtobusom, stroške prevoze bo poravnalo PD Cirkulane. Prijave – odrezek tega dopisa zbira mentorica Maja Tašner do srede, 18.5.2016.

Zbirno mesto: pred šolo v Cirkulanah se zberemo ob 8.00, povratek pred šolo bo okvirno ob 16.30. Starše prosimo za varen in pravočasen prihod otrok na zborno mesto in prevoz domov po povratku pred šolo. V primeru slabega vremena bo pohod prestavljen, o čemer boste obveščeni preko sms-sporočila.

Lep planinski pozdrav!

Mentorji planinskega krožka:
Maja Tašner,
Sergeja Perkovič,
Ivo Zupanič