Dvodnevni tabor mladih planincev 2016

V ponedeljek, 27.6. 2016, se bomo člani planinskega krožka podali na dvodnevni planinski tabor na Golte. Odhod minibusa izpred šole v Cirkulanah bo ob 8:00 uri. Drugi dan v torek, 28. 6. 2016, se vračamo v popoldanskih urah.

Tabor Golte

Urnik tabora: Minibus nas bo zapeljal do Mozirja, nato pa bomo z vožnjo nadaljevali na Golte. Na Golteh se bomo najprej nastanili v Mozirski koči, kjer bomo tudi večerjali, prenočili in imeli zajtrk.

Nedaleč stran od Mozirske koče bomo pričeli pohod na Boskovec, ki je s 1587 m.n.v. najvišji vrh planote Golte. Po vrnitvi na izhodišče se bomo odpočili, okrepčali in se podali na (spre/po)hod po krožni poti po Golteh. Preostanek popoldneva bomo zapolnili s športnimi igrami na bližnjem pašniku ob kapelici.

Sledila bo večerja po kateri bomo organizirali večerno animacijo in/ali nočni (spre/po)hod s svetilkami in po vrnitvi v kočo tuširanje in počitek v sobah planinskega doma.

Drugi dan se bomo po poznem zajtrku posvetili še nekaterim posebnim planinskim veščinam (varnosti v gorah, vrvni tehniki, planinskim vozlom, vrvnim ograjam). Sledil bo ogled Alpskega vrta – edinstvenega prikaza alpskih rastlinskih vrst na enem mestu. Polni lepih vtisov se bomo po postanku ob parkirišču in kiosku s spominki vkrcali na naš prevoz in se odpeljali proti domu.
Na poti proti domu se bomo po želji ustavili v primernem lokalu in si privoščili pico ali podoben topli obrok.

Tabor bomo izpeljali v vsakem vremenu, saj se bomo vremenskim razmeram prilagodili oz. izpeljali rezervni program z družabno/socialnimi igrami in planinskimi vsebinami v prostorih in neposredni okolici koče.

Obvezna oprema: Nahrbtnik z vremenu primernimi rezervnimi oblačili, visoki pohodniški čevlji in vsaj še dva para rezervnih nogavic, vetrovka, kapa oz. pokrivalo, malica za prvi dan, zadostna količina vode, baterijska svetilka. Priporočamo tudi pohodniške palice. Brisača, pribor za osebno higieno, sobni copati. Med dokumenti naj bosta tudi zdravstvena izkaznica in potrjena planinska izkaznica.

Cena izleta: 20 € (vključeno je prenočišče v planinski koči, posteljnina, večerja in zajtrk). Stroške prevoza pokrije PD Cirkulane. 

Mlade planince bomo spremljali vodniki in mentorji PD Cirkulane.