Pohod mladih planincev – Ljubelj-Bornov tunel-planina Prevala PRELOŽEN

Spoštovani učenci in starši!

Planirani pohod se do nadaljnjega preloži. O datumu pohoda vas bomo pravočasno obvestili.

Program izleta: Na pot se podamo izpred šole v Cirkulanah. Odpeljali se bomo proti Slovenski Bistrici in nato po avtocesti nadaljevali proti Ljubljani in z avtoceste Ljubljana - Jesenice na izvoz Ljubelj do mejnega prehoda.
Na koncu velikega makadamskega parkirišča se bomo napotili v smeri Prevala in Roblekov dom. Zložna pot nas bo pripeljala preko melišča v strnjen gozd. Široka pot nato preide iz gozda na strma in dobro zavarovana pobočja, ki nas nato pripelje do Bornovega tunela, kjer se priporoča uporaba svetilk in čelad zaradi luž in občasno nizkega stropa. Na drugi strani tunela bomo še nekaj časa hodili po vzhodnem ostenju Begunjščice, nato prečili melišče in strmejša gozdnata pobočja. Sledi široka pot, ki se le zmerno vzpenja in se priključi markirani poti iz Podljubelja od tu sledimo do planine Preval-a, ki jo bomo dosegli po nadaljnjih nekaj minutah.

Prevala

Krožna pot je srednje zahtevna, saj na poti ni večjih vzponov. Zmerne skupne hoje bo 3 do 3,5 ure. Na pot se odpravite v oblačilih, primernih vremenu in opremljeni z visokimi pohodnimi čevlji. V nahrbtniku naj bojo še rezervna oblačila, rokavice, kapa poleg tega zelo priporočamo pohodniške palice. Med opremo naj bo tudi baterijska svetilka in čelada (lahko je kolesarska).

Malica in voda iz nahrbtnika (ni možnosti nakupa na ali ob poti). S seboj naj otroci vzamejo tudi dnevnik mladi planinec z znamkico za leto 2016, ki jo je poravnalo PD Cirkulane.

Na poti domov je po dogovoru možen postanek za okrepčilo s toplim obrokom ali pico, za kar naj imajo otroci denar s seboj.

Prevoz: Stroške prevoze bo poravnalo PD Cirkulane.

Zbirno mesto: pred šolo v Cirkulanah se zberemo ob 7.00, povratek pred šolo bo okvirno ob 17 uri. Starše prosimo za varen in pravočasen prihod otrok na zborno mesto in prevoz domov po povratku pred šolo.

V primeru za pohod neprimernega vremena bo pohod prestavljen kar bo pravočasno objavljeno na spletni strani društva.

Lep planinski pozdrav!