Dvodnevni pohod na Triglav

Tudi letos organiziramo dvodnevni pohod na Triglav, ki bo v petek, 29.7.2016 in soboto 30.7.2016.

Program pohoda: Udeleženci pohoda se zberemo, 29.7.2016, ob 3.00 uri zjutraj pred šolo v Cirkulanah, od koder nas bomo odpeljali s skupnim prevozom v smer Krajnska gora do doline Krme. Do Kredarice bo predvidoma 6 do 7 ur hoje. Pot ni zahtevna. Vzpon od Kredarice do vrha Triglava je traja še približno uro in pol v eno smer. Če bo kdo tako želel, nas bo lahko počakal na Kredarici. Z vrha Triglava se vračamo po isti poti nazaj do koče na Kredarici, od tod nadaljujemo še približno dobro uro hoje do Staničevega doma kjer prenočimo.

Naslednje jutro nadaljujemo pot nazaj v dolino in proti domu.

Triglav Vrata

Vir slike: https://commons.wikimedia.org/

Oprema: visoki planinski čevlji, čelada, rokavice, oblačila primerna vremenskih razmeram ter rezervna oblačila, priporočamo pohodne palice. Obvezna zaščita proti soncu in dežju. Hrana in pijača iz nahrbtnika – možnost toplega obroka v koči iz dnevne ponudbe.

Prevoz: predvidena cena prevoza je 30€, glede na število prijavljenih se stroški zmanjšajo oz. povečajo.

Prenočišče: cena za člane planinskega društva v je 13€, za nečlane pa 23€ na skupnih ležiščih.

Prijave: prijavite se pri predsedniku planinskega društva in vodniku pohoda, Viliju Jurgecu, do petka, 22.7.2016, oz. do zasedbe prostih mest. Ob prijavi se poravna akontacija 20€, ki je obvezna! Za vse ostale informacije pokličite na GSM 041-554-657. Zaželeno je, da se čim prej prijavite zaradi lažje organizacije.

Pohod bodo vodili vodniki PZS PD Cirkulane, s pomočniki.

Želimo vam veliko lepih in prijetnih trenutkov na pohodu!
Vabi UO PD Cirkulane