Pohod na Mojstrovko po južni poti z Vršiča

Urnik: Planinsko društvo Cirkulane, skladno s planom pohodov, organizira in vabi na pohod na Mojstrovko, 2366 mnv, ki se iz planiranega termina zaradi pohoda mladih planincev zamakne za teden dni. Odhod bo tako v soboto, 29.10.2016, ob 5.00 uri izpred šole v Cirkulanah. Odpeljali se bomo proti Slovenski Bistrici in nato po avtocesti nadaljevali mimo Ljubljane in Krajnske gore ter do prelaza Vršič, kjer bo naše izhodišče.

Opis poti: S parkirišča na Vršiču 1611 mnv se bomo podali po poti, ki vodi na Mojstrovko in Sleme. Po krajšem vzponu bomo nadaljevali po Hanzovi poti (smer Slemenova špica) čez redek macesnov gozd. Po pol ure vzpona nas zgornji strani čaka prečkanje melišča pod Mojstrovko. Po strmem vzponu se nam bo v primeru lepega vremena odprl pogled na soško dolino in Primorsko. Kmalu bomo prispeli na lepo razgledno točko, s katere se nam odpre lep pogled navzdol proti Vršiču. V zimskem času je celotna pot izpostavljena snežnim plazovom.

SlikaMojstrovka

Pogled na Malo Mojstrovko (2332) z Vršiča. Vir:http://www.burger.si/TriglavNationalPark/Mojstrovka/

Oprema: Zimska oprema, obvezno čelada, cepin, dereze, visoki pohodniški čevlji, rezervna oblačila, vetrovka, pohodne palice. Malica in zadostna količina vode iz nahrbtnika.

Zahtevnost: Zahtevna neoznačena steza, ki je še zahtevnejša v zimskih razmerah, zato je obvezna oprema za zimske razmere.
Čas hoje: Skupne hoje bo nekako 5 – 6 ur.

Prevoz: Verjamemo, da se nas bo nabralo toliko, da bom lahko šli s skupnim prevozom ob česa je odvisna cena prevoza (predvidoma 15-20€). Na poti nazaj se bomo dogovorili za morebitni skupni postanek za okrepčilo v Tičarjevem ali Poštarskem domu.

Prijave in dodatne informacije: za prijave in dodatne informacije pokličite 041 554 657 najkasneje do torka, 26. oktobra 2016, do 20.00 ure.

Vodenje: Skladno s planom PD Cirkulane pohod organizira in vodi Vili Jurgec skupaj s so-vodniki.

Z vami želimo preživeti lepe trenutke na pohodu. Prijazno vabljeni!