Pohod na Peco

Organiziramo zimski pohod na Peco, v soboto, 25.03. 2017.

Urnik pohoda: Udeleženci pohoda se zberemo v Cirkulanah pri šoli ob 6.00 uri, od koder nas bo odpeljal avtobus v smeri Mežica do Črne na Koroškem in nato do vznožja Pece.

Peca je druga najvišja gora severnih Karavank. Je osameli vrh med avstrijsko Koroško in Mežiško dolino, ki je zaradi svoje mogočnosti vseskozi vzbujala spoštovanje med domačini. Zaradi tega ni nič čudnega, da so ravno to goro v svojih bajkah ljudje proglasili za domovanje mističnega Kralja Matjaža, kjer naj bi spal vse tako dolgo, da se bo zbudil skupaj s svojo vojsko in osvobodil Slovence v najtežjih časih.

Peca Dom

Vir slike: http://www.naprostem.si

Smer pohoda in zahtevnost: Planinska pot nas bo vodila v smeri Jakobe, Mala Peca, dom na Peci 1690 m, kjer bomo imeli krajši počitek. Po počitku bomo pot nadaljevali do vrha Pece 2125 m. Hoje je od 5 do 6 ur (v normalnih razmerah) v obe smeri. Na zgornjem delu poti so zimske razmere.
Na delu poti od planinske postojanke proti vrhu je možnost, da se razdelimo v dve skupini. Ena skupina bi nadaljevala po lahki zimski poti, druga po zelo zahtevni poti.
Domov se vrnemo okrog 18.00 ure.

Oprema: Planinski čevlji, oblačila primerna vremenskih razmeram, pohodne palice, hrana in pijača iz nahrbtnika-možnost toplega obroka v koči iz dnevne ponudbe.

Za tiste, ki bi del pohoda do vrha želeli opraviti po zelo zahtevni poti, je obvezna dodatna varovalna oprema (čelada, varovalni pas, samovarovalni komplet in cepin).

Prevoz: Predvidena cena prevoza je 10-15 EUR, v primeru večjega števila prijavljenih se stroški zmanjšajo oz. povečajo.

Prijave in informacije: Vili GSM 041-554-657 do srede, 22.3.2017.

Izlet bo vodil Vili Jurgec s pomočniki.

Želimo vam veliko lepih in prijetnih trenutkov na pohodu!

Vabi UO PD Cirkulane