Pohod na Boč

Na Boč vodi vrsta markiranih poti; najkrajši, a tudi najbolj strmi sta tisti, ki se začneta na robu Zgornjih Poljčan. Pot čez Babo vodi naravnost proti Domu na Boču, gozdna učna pot (Detičkova pot) pa je speljana bolj proti vrhu, kar lahko izkoristimo za zanimiv krožni izlet.

Urnik in dostop: Zbrali se bomo v četrtek, 27. aprila 2017, ob 7.00 v Cirkulanah in se z osebnimi prevozi odpeljali na parkirišče v Zgornje Poljčane. Nadaljevali bomo proti vrhu Boča po trasi za katero se bomo odločili. Ali proti Domu na Boču in nato na vrh ali pa po Detičkovi krožni poti.

Zahtevnost: Dobro markirana, nezahtevna, vendar večinoma strma pot.

Okvirna časovnica: Zgornje Poljčane-Dom na Boču: 1 ura. Dom na Boču-vrh Boča: 1 ura. Spust v dolino po gozdni učni poti: 1 ura 30 minut. Skupaj: 4 ure

Višina: 978 m in višinska razlika: 650 m

Boc 3

Priporočana oprema: Pot je občasno strma in po dežju precej blatna. Dobra obutev in planinske palice zato ne bodo odveč. Oblačila vremenu primerna – nepremočljiva in primerna za kljubovanje vetru. Malica in pijača iz nahrbtnika, možen tudi nakup v planinskem domu.

Dodatna pojasnila: Posameznik, ki si bo prinesel varovalno tehnično opremo si bo pot lahko popestril in seveda malo skrajšal, s preplezanjem ferate.

Morda bomo morali zaradi vremenskih pogojev traso nekoliko spremeniti in se bomo odpeljali do planinske postojanke.

Organizacija, vodenje ter dodatna pojasnila: Božidar Horvat GSM 031 376 640 in Ivo Zupanič GSM 051 686 842. Zaradi lažje organizacije vas naprošava za prijavo do srede, 26.4.2017, do 15.00 ure.

Zaradi nestanovitnosti vremena vas prosiva, da spremljajte obvestila na spletni strani društva.

Lepo vabljeni!