Martinov pohod 2018

Bliža se Martinovo, ki nekako zaključuje jesensko delo in je pri nas splošno priljubljen praznik, še posebno zato, ker se okrog tega dne mošt spremeni v vino, to pa je dober razlog za veselje in praznovanje.

Vabimo Vas, da se nam pridružite na Martinovem pohodu v soboto,10. novembra 2018, ob 10:00 uri izpred mesarije Kokol v Dolanah.

Pot nas bo vodila po delu Bračičeve planinske poti po lepi gozdni stezi proti Gradiščam. Poleg vmesnih postankov bo organiziran daljši postanek z malico. Možno si bo ogledati vinsko klet in pokusiti mlado vino.

Martinovo 2016

Pohod bomo zaključili predvidoma ob 17:00 v Cirkulanah, kjer si bo po želji možno ogledati tradicionalni krst mošta ter uživati ob pokušnji vin in domačih dobrot.

Pot je lahka, primerna za vse generacije. Nekaj več previdnosti bo potrebno na začetnem delu, kjer se strmo vzpne do kontrolne točke pri bunkerju iz druge svetovne vojne, nato pa nas pelje po grebenu nad reko Dravo. Opremite se vremenu primerno, obujte primerno pohodniško obutev, priporočamo pohodniške palice.

Pohod vodi vodnik PZS Vili Jurgec s sovodniki in člani planinskega društva Cirkulane.

Zaradi lažje organizacije prosim potrdite svojo udeležbo na 041554657, po možnosti do četrtka, 8.11.2018.

Veselimo se srečanja z vami!

Planinsko društvo Cirkulane