Zimski pohod na Grintovec

Kot vsako leto imamo v planinskem društvu planirane pohode v zimskem času. Za letošnjo zimsko turo, ki bo v soboto, 23. februarja 2019, je spet naš izbranec najvišji vrh Kamniških in Savinjskih Alp - Grintovec (2558 m). To je lep, piramidast vrh, dobro viden iz Ljubljanske kotline. Tako v kopnem kot v snegu velja za enega najbolj obiskanih planinskih ciljev. Najlažji pristop na vrh vodi z južne strani iz Kamniške Bistrice čez Kokrsko sedlo in poteka v smeri kopne poti. V snegu je vzpon "kondicijsko" zelo naporen, saj je višinska razlika od Doma v Kamniški Bistrici do vrha 1958 m. Po cesti ali markirani poti gremo do spodnje postaje tovorne žičnice (v kolikor bo cesta prevozna, prihranimo skoraj 300 višinskih metrov). Tu zavijemo levo navzgor v ključih skozi bukov gozd. Pot nas pelje naprej po poti kjer se vzpenjamo do Cojzove koče na Kokrskem sedlu, nato nadaljujemo proti vrhu. Povratek bo po isti poti.

img 5829
Slika iz društvenega pohoda na Grintovec, 6.2.2016.


Udeleženci se zberemo ob 5.00 uri na že znani lokaciji v Cirkulanah, povratek predviden v večernih urah, odvisno od snežnih razmer tako, da točnega časa povratka ne moremo predvideti.

Oprema: Obvezno topla oblačila, rokavice, dereze, cepin, tudi palice, čelada, sončna očala. Hrana in pijača iz nahrbtnika.

Prijave: Prijave zbira vodnik Vili Jurgec. Prosimo, da se prijavite takoj oz. najkasneje pa do četrtka 21.2.2019 dopoldan. Tudi vse ostale informacije dobite pri vodniku pohoda na 041 554 657.

Želimo vam veliko lepih in prijetnih trenutkov in lepih zimskih razgledov na pohodu.
Vabi, VO in UO