Izlet na Veliko planino – Gradišče 1666 mnv

Planinsko društvo Cirkulane organizira v soboto, 11. maja 2019 izlet v idilo Velike planine. Izlet je odprt za vse, prilagojen za vse generacije, še posebej za starejše, družine z otroci in tiste z manj kondicije.

Velika planina je planšarsko naselje s pastirskimi kočami v Kamniško – Savinjskih Alpah v katero spada Velika, Mala in Gojška planina. Je največja visokogorska pašna planina na Slovenskem.

Urnik: udeleženci pohoda se zberemo v Cirkulanah pri OŠ ob 7:00 uri, od koder se bomo z avtobusom odpeljali v smeri Celja, Mozirja, Luč in do prelaza Volovjek (Kranjski Rak).

Velika Planina

Smer pohoda: Iz parkirišča po makadamski cesti po nekaj minutah lahkotne hoje po dolini Dol do prve pastirske koče. Še pol ure lažjega vzpona po gozdni poti do planine Konjščica, kjer se nahaja Domžalski in Črnuški dom. Od tam bomo naredili krožno pot ob pastirskih kočah. Po uživanju in občudovanju lepot Velike planine bo predviden odhod nazaj do parkirišča okrog 15 ure do parkirišča, kjer nas bo čakal avtobus. Prihod nazaj v Cirkulane predvidoma od 18:00 do 19:00 uri.

Oprema: planinski čevlji, oblačila, primerna vremenskih razmeram, pohodne palice, hrana in pijača iz nahrbtnika – možnost toplega obroka v koči iz dnevne ponudbe.

Prevoz: predvidena cena prevoza je 8 do 12 EUR odvisno od števila pohodnikov.

Rok prijave najkasneje do srede 8.5.2019 na telefon 041-554-657 Vili.

Vodenje: Vili Jurgec in Aljaž Zidanšek s pomočniki.

Želimo vam veliko lepih in prijetnih trenutkov na pohodu!

Vabi UO PD Cirkulane