Pohod po Pohorju

Pivola (Hoče) - Hočka koča – Mariborska koča – Fram

V soboto, 14. marca 2020, vas vodniški odsek PD Cirkulane vabi na pohod po Pohorju.

Mariborska koča

Vir slike: https://mapio.net/

Prevoz in izhodišče: Pohodniki se zberemo, kot ob 7.00 uri, pri šoli v Cirkulanah. V primeru večjega števila pohodnikov bo organiziran avtobus. V nasprotnem primeru pa z osebnimi avtomobili. Iz Hoč se zapeljemo do izhodišča bivše gostilne Rečnik v Reki (Zgornje Hoče), kjer je naše izhodišče.

Opis poti: Od gostilne Rečnik v Pivoli gremo v smeri Petkovega sedla mimo cerkvice svetega Lenarta. Od tam pa naprej po gozdnem kolovozu. Sledi strma pot skozi smrekov gozd, ki nas pripelje na naslednjo asfaltno cesto neposredno pred hribovsko kmetijo Visočnik in mimo kmetije Breznik do žal zapuščene Hočke koče, kjer bo naša prva kratka postojanka. Nadaljujemo do kmetije Potočnik-Major. Nadaljujemo skozi smrekov gozd, kjer se bomo neopazno priključili na slovensko planinsko transverzalo, ki je označena s številko ena, po kateri kmalu pridemo do Mariborske koče (po cca. 3 urah hoje). Na Mariborski koči si bomo privoščili daljši počitek z malico iz nahrbtnika ali po želji iz dnevne ponudbe. Nazaj se vračamo po (nam že znani) Jugovi poti do Frama, kjer nas bo čakal avtobus ali osebni avtomobili (jih bomo prej zapeljali tja).

Zahtevnost in oprema: Pot je manj zahtevna in bo trajala bo 4 do 5 ur. Ali bo tura kopna ali lažja zimska, je po trenutnih vremenskih napovedih tvegano napovedati. Vsekakor priporočamo, da spremljate vremenske razmere in se njim primerno opremite. Morebitna dodatna navodila bomo pravočasno objavili na naši spletni strani. Malica in pijača iz nahrbtnika. Visoki planinski čevlji obvezni (pričakujemo lahko blato in sneg), pohodne palice priporočamo!

Glede prevoza bomo prijavljene pohodnike obvestili. Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da prijavo čim prej potrdite (najkasneje pa do srede, 11. marca 2020) na GSM: 041 554 657 (Vili) ali 031 376 640 (Božo).

Pohod bodo vodili vodniki PZS PD Cirkulane in bo izpeljan v vsakem vremenu.

Varen korak vam želi VO in UO PD Cirkulane.

Lepo vabljeni, več nas bo lepše bo.