Pohod na Peco

V soboto, 3.7.2021 organiziramo pripravljalni pohod za zahtevnejše visokogorske vzpone. Tokrat se bomo podali na Peco.

Urnik pohoda: Udeleženci pohoda se zberemo v Cirkulanah pri šoli ob 6.00 uri, od koder nas bo odpeljal avtobus v smeri Mežica do Črne na Koroškem in nato do vznožja Pece.

Peca je druga najvišja gora severnih Karavank. Je osameli vrh med avstrijsko Koroško in Mežiško dolino, ki je zaradi svoje mogočnosti vseskozi vzbujala spoštovanje med domačini. Zaradi tega ni nič čudnega, da so ravno to goro v svojih bajkah ljudje proglasili za domovanje mističnega Kralja Matjaža, kjer naj bi spal vse tako dolgo, da se bo zbudil skupaj s svojo vojsko in osvobodil Slovence v najtežjih časih.

Peca

Smer pohoda in zahtevnost: Planinska pot nas bo vodila iz parkirišča Jakobe, Mala Peca do doma na Peci 1690 m, kjer bomo imeli krajši počitek. Po počitku bomo pot nadaljevali do vrha Pece 2125 m. Čas hoje v obe smeri je od 5 do 6 ur. Na zgornjem delu poti so še vedno možne zahtevnejše razmere.

Od doma na Peci bomo nadaljevali do razcepa kjer se po dogovoru lahko razdelimo v dve skupini. Ena skupina bo lahko nadaljevala po lahki poti, druga po zelo zahtevni poti.

Oprema: Planinski čevlji, oblačila primerna vremenskih razmeram, pohodne palice, hrana in pijača iz nahrbtnika-možnost toplega obroka v koči iz dnevne ponudbe. Za tiste, ki bi del pohoda do vrha želeli opraviti po zelo zahtevni poti, je obvezna dodatna varovalna oprema (čelada, varovalni pas, samovarovalni komplet).

Prijave in informacije: Vili GSM 041 554 657 do srede, 30.6.2021 oziroma do zasedbe prostih mest.

Izlet bodo vodili društveni vodniki.

Želimo vam veliko lepih in prijetnih trenutkov na pohodu!

Vabi UO PD Cirkulane