Črni vrh na Pohorju (1543 mnv), v soboto, 05.3.2022

Črni vrh je najvišji vrh Pohorja. Ker je delno neporaščen se lepo vidi Velika Kopa, Uršlja gora in zadaj Kamniške in Savinjske Alpe. Lepo se vidi tudi del Štajerske. Vrh je travnat in ima vpisno skrinjico.

Dostop do izhodišča: Do vasi Dovže pri Mislinji se bomo pripeljali z osebnimi avtomobili. Od tam bomo sledili oznakam za Grmovškov dom (smer Pungart) in se po z gozdom poraščenem grebenu vzpenjali do Razborce. Sledi ogled spomenika NOB. Nadaljujemo v smeri proti smučišču Kope mimo Lukovega doma do velikega parkirišča in pred Grmovškovega doma na Kopah do okrepčevalnice Zajec, od koder bomo hitro prispeli na najvišji vrh Pohorja.

crni vrh na pohorju 9

Vir slike: https://potuj-z-nami.si/crni-vrh-na-pohorju/

Urnik in dostop: Zbrali se bomo v soboto, 5. marca 2022, ob 6.30 v Cirkulanah in se z avtomobili odpeljali do izhodišča.

Zahtevnost: Dobro markirana, nezahtevna, vendar večinoma strma pot, verjetno nas čaka tudi kaj snega.

Okvirni čas pohoda: 3,5 ure do vrha in cca. 2,5 ure do izhodišča. Skupaj: do 6 ur.

Pot je občasno strma in v zimskih razmerah zelo lepa. Poskrbite za dobra obutev in tudi palice ne bodo odveč. Oblačila vremenu primerna – nepremočljiva in primerna za kljubovanje vetru. Malica in pijača iz nahrbtnika, možen tudi nakup toplega obroka v planinskem domu.

Po potrebi, glede na vremenske pogoje, lahko traso pohoda tudi nekoliko spremenimo.To se bomo odločili oz. dogovorili na samem pohodu.

Organizacija, vodenje ter dodatna pojasnila: Božidar Horvat 031 376 640 in Stanko Emeršič 041 465 190, Vili Jurgec GSM 041554657. Zaradi lažje organizacije vas naprošam za prijavo do četrtka, 3.3.2022, do 18.00 ure.

Prosimo da upoštevate navodila NIJZ (Nacionalnega inštituta za javno zdravje).

Zaradi nestanovitnosti vremena vas prosimo, da spremljate obvestila na spletni strani društva.

Lepo vabljeni! UO PD Cirkulane in vodniški odsek.