Pohod na Grintovec

Kot vsako leto imamo v planinskem društvu planirane pohode v visokogorje. Za letošnjo turo, ki bo v soboto, 2. julija 2022, je spet naš izbranec najvišji vrh Kamniških in Savinjskih Alp - Grintovec (2558 m). To je lep, piramidast vrh, dobro viden iz Ljubljanske kotline. Tako v kopnem kot v snegu velja za enega najbolj obiskanih planinskih ciljev. Najlažji pristop na vrh vodi z južne strani iz Kamniške Bistrice čez Kokrsko sedlo. V snegu in v kopnih razmerah je vzpon "kondicijsko" zelo naporen, saj je višinska razlika od Doma v Kamniški Bistrici do vrha 1958 m. Po cesti ali markirani poti gremo do spodnje postaje tovorne žičnice (v kolikor bo cesta prevozna, prihranimo skoraj 300 višinskih metrov). Tu zavijemo levo navzgor v ključih skozi bukov gozd. Pot nas pelje naprej po poti kjer se vzpenjamo do Cojzove koče na Kokrskem sedlu, nato nadaljujemo proti vrhu. Povratek bo po isti poti.

Grintovec

Vir slike: https://sloveniahiking.rocks/hikes/grintovec/

Udeleženci se zberemo ob 4.30 uri na že znani lokaciji v Cirkulanah, povratek predviden v večernih urah, točnega časa povratka ne moremo predvideti.

Oprema: Oblačila primerna razmeram v visokogorju v tem času, dodajte še rokavice, kapo, obvezno dodajte vetrovko, zelo priporočamo tudi palice in sončna očala. Hrana in pijača iz nahrbtnika, možen topel obrok v koči.

Prijave: Prijave zbira vodnik Vili Jurgec, ki vam bo ob prijavi podal vse potrebne dodatne informacije o pohodu. Prosimo, da se prijavite takoj ali najkasneje pa do torka, 28.6.2022, dopoldan, oziroma do zasedenosti mest v kombiju. Za prijave pokličite na 041 554 657.

Želimo vam veliko lepih in prijetnih trenutkov in lepih razgledov na pohodu.
Vabi, VO in UO