Zimski pohod na Veliko planino – Gradišče 1666 m.n.v.

Planinsko društvo Cirkulane organizira v soboto, 3. februarja 2024, zimski pohod v idilo Velike planine. Izlet je primeren za vse, prilagojen za vse generacije, ki imajo radi zimo in vsaj nekaj kondicije.

Velika planina je planšarsko naselje s pastirskimi kočami v Kamniško – Savinjskih Alpah v katero spada Velika, Mala in Gojška planina. Je največja visokogorska pašna planina na Slovenskem. Je zelo idilična poleti in v zimskih mesecih, ko jo prekriva bela snežna odeja tako, da jo z veseljem obiščemo v vseh letnih časih.

Urnik: udeleženci pohoda se zberemo v Cirkulanah pri OŠ ob 6:00 uri, od koder se bomo z kombiji odpeljali v smeri Celja, Mozirja, Luč in do prelaza Volovjek (Kranjski Rak).

velika planina

Vir slike: spletna stran http://www.vandraj.si

Smer pohoda: Iz parkirišča po nekaj minutah lahkotne hoje po dolini Dol do prve pastirske koče. Še pol ure lažjega vzpona po gozdni poti ali okrog po cesti do planine Konjščica, kjer se nahaja Domžalski in Črnuški dom. Od tam bomo naredili krožno pot ob pastirskih kočah. Po uživanju in občudovanju lepot Velike planine bo sledil odhod nazaj do parkirišča. Prihod nazaj v Cirkulane predvidoma od 17:00 do 18:00 uri.

Oprema: planinski čevlji, oblačila, primerna vremenskih razmeram, pohodne palice, hrana in pijača iz nahrbtnika – možnost toplega obroka v koči iz dnevne ponudbe.

Prevoz: predvidena cena prevoza odvisno od števila pohodnikov.

Rok prijave in informacije najkasneje do srede, 31.januarja 2024, na telefon 041 554 657 Vili ali Marjetka Mlakar na 031 278 160.

Vodenje: Vili Jurgec s pomočniki.

Želimo vam veliko lepih in prijetnih trenutkov na pohodu!

Vabi UO PD Cirkulane